Sigurnost

Pri izvođenju laser showa iznimno je bitno pridržavati se svih sigurnosnih propisa. Tvrtka Prolight poštuje i one najmanje što potvrđuje nizom dozvola i certifikata.

Prolight posjeduje čak i posebne uporabne dozvole Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za rad s laserima klase 4. Kao članica Ilde, tvrtka se pridržava i niza normi koje ta udruga propisuje za rad s publikom.

Među najvažnijim sigurnosnim standardima za rad s laserskim sustavima su poštivanje sigurnosti za oči i kožu gledatelja te sigurnosti zračnog prometa. Prvo je temeljito definirano zdravstvenim propisima, a drugo propisima vezanima uz zračni promet. Konkretno, zrake lasera ne smiju ometati pilote u zrakoplovima koji prelijeću mjesto održavanja laser showa.

Tvrtka koja profesionalno radi s laserima, upoznata je sa svim propisima i mora imati svu potrebnu dokumentaciju koja joj dozvoljava tu djelatnost. U suprotnom, možda ne poštuje sve sigurnosne mjere što na eventu predstavlja potencijalnu opasnost.

Zbog toga organizator eventa treba provjeriti kompletnu dokumentaciju. Prolight će ga pritom upoznati i s njegovim obvezama. Naime, u nekim se slučajevima trebaju tražiti posebne privremene dozvole za rad s laserima.